maandag 17 november 2014

Brouwerij Dekroon, belgian beer

Bezoek Brouwerij Dekroon, 13 november 2014
Brouwerij De Kroon (www.brouwerijdekroon.be) in Neerijse werd door Mr Delvaux en zijn 2 zonen in 2010 opnieuw geopend, Er worden 3 soorten bier gebrouwen: Job bier (pils), Superkroon (bruin bier) en Delvaux bier (tripple).

Voor zijn eigen biersoorten gebruikt hij een 6-tal giststammen, die zorgen voor een banaan- en citrussmaak. Het grote contrast waarbij vroeger alles nog manueel in een roerkuip gebeurde, met erna gisting in een afkoelingskuip, is bier brouwen nu vooral een biochemisch proces. Mr Delvaux
geeft ook rondleidingen in zowel het oude deel van de brouwerij de Kroon als in het nieuwe gedeelte aan bedrijven en particulieren. Het oude gedeelte is beschermd erfgoed waaraan niets mag gewijzigd worden.

De toekomstplannen bestaan erin de naambekendheid te verruimen, het debiet te vergroten om uiteindelijk de brouwerij over te dragen aan de 2 zonen.
Ben je fier om Belg te zijn? Ja, heel zeker alleen werkt de papiermolen in België nogal traag. Mr Delvaux heeft de nodige passie en gedrevenheid om zijn project tot stand te brengen en natuurlijk ook het nodige geduld om alles in orde te krijgen. 


Hij zal heel zeker slagen in zijn missie en zijn brouwerij doen groeien alvorens ze in handen te laten van zijn zonen

The De Kroon Brewery is set to become a high-end and exceptional combination of science, brewing art, gastronomy and tourism. A creative family business in a historical setting. A place where specialty beers are conceived, brewed, monitored and consumed.



 

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten